Oljeprisene stiger kraftig

Lagertrekk og evakuering av rigger sender prisene opp 

Energi

Oljeprisene stiger kraftig onsdag ettermiddag og kveld etter at de amerikanske råoljelagrene falt mer enn ventet. Råoljelagrene falt med 9,5 millioner fat forrige uke, mot en ventet nedgang på 3,1 millioner fat. De siste fire ukene har oljelagrene falt, og tre av ukene har lagertrekket vært større enn ventet. Ved 20.30 tiden er Brent-oljen opp 4,07 prosent til 66,77 dollar per fat, mens WTI-oljen er opp 4,06 prosent til 60,19 dollar per fat. Reuters peker også på at produksjonsstans og evakuering av oljerigger i Mexicogulfen i forkant av en varslet storm, bidrar til oppgangen. Store oljeselskaper som Chevron, BP og Shell har evakuert personell fra rigger. - I tillegg til det høyere enn ventet lagertrekket, får oljeprisene støtte fra evakuering av flere oljeplattformer i Mexicogulfen som vil redusere produksjonen, sier Andrew Lipow i Lipow Oil Associates, ifølge Reuters. Det kan også tenkes at oljeprisene får noe støtte av de pågående politiske spenningene mellom USA og Iran.

olje
oljepris
Nyheter
Energi