Oljeprisfallet fortsetter

Oljeprisen har falt fem prosent denne uken. Destillatlagrene er hovedårsaken tirsdag.

Oljeprisen faller videre onsdag som følge av lagerdata og tegn på diplomati i Midtøsten.Et fat nordsjøolje omsettes for 63,54 doller, ned 1,27 prosent.WTI-oljen handles for 56,75 dollar, ned 1,51 prosent.Oljeprisen har dermed falt om lag fem prosent denne uken.Lagertall fra Det amerikanske oljedirektoratet viste at råoljelagrene i USA falt med 3,1 millioner fat i forrige uke.Det var ventet et fall på 2,7 millioner fat, ifølge Reuters.Men selv om råoljelagrene falt mer enn ventet, var det stor lagerbygging blant raffinerte produkter.Bensinlagrene steg med 3,6 millioner fat, mot et ventet fall på 925.000 fat.Destillatlagrene vokste med hele 5,7 millioner fat, mot en ventet lagerbygging på 613.000 fat.IrankonfliktenVidere ble det kjent mandag at utenriksminister i USA Mike Pompeo er klar til å forhandle med Iran om deres missilprogram. Hvis Teheran og amerikanerne setter seg ved forhandlingsbordet sammen, blir dette sett på som en stor demper på konfliktnivået mellom partene. Ved enighet om en ny atomavtale kan iransk olje igjen slippe til på markedet, noe som vil medføre et sterkt press på oljeprisen.Iran skal i ettertid ha avkreftet at de er villige til å møte amerikanerne ved forhandlingbordet om missilprogrammet.Eksporten fra Iran var om lag 300.000 fat om dagen i juni, men det kriserammede landet har en kapasitet som tilsier at de kan eksportere omkring 2,5 millioner fat om dagen.Stormen BarryOrkanen Barry har medført at om lag 69,1 prosent av oljeproduksjonen, tilsvarende en produksjon på 1,3 millioner fat pr dag, og 60,6 prosent av gassproduksjonen, var tatt ut av drift i den amerikanske delen av Mexicogulfen mandag.Tirsdag kunne Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE) melde at om lag 58 prosent av normalproduksjonen fortsatt var ute av drift. Det jobbes på spreng for å få arbeiderne tilbake på plattformene så raskt som mulig.