Slik går det med oljeprisen

Energi

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,93 prosent til 66,40 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 2,48 prosent til 59,92 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,40 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oppgangen kommer ifølge TDN Direkt etter at medlemmene i OPEC nå virker å være enig om å forlenge produksjonskutt i 6-9 måneder før de møtes i dag, og OPEC+, som inkluderer Russland og ni andre land, møtes tirsdag.Representanter for både Russland og Saudi Arabia har gitt uttrykk for at de støtter en kuttforlengelse på 1,2 millioner fat per dag, som utløper i dag.«Jeg tror det mest sannsynligvis blir 9 måneder, men vi må snakke med andre ministere. Min preferanse er 9 måneder», uttalte Saudi Arabias energiminister Khalid Al-Falih ifølge TDN Direkt da han kom til Wien mandag morgen.Den russiske energiministeren Alexander Novak uttalte ifølge nyhetsbyrået at det mest sesongmessig fordelaktige er et kutt på 9 måneder.«I vinterperioden vil det være vanskelig å gå ut av avtalen når etterspørselen sesongmessig faller. Derfor er det mest sannsynlig og fordelaktig å forlenge avtalen med 9 måneder», sa Novak lørdag ifølge TDN Direkt.En analytiker i ANZ skriver ifølge nyhetsbyrået at sentimentet i forkant av OPEC-møtene vil bli styrket etter positive samtaler mellom president Putin og kronprins Mohammed Bin Salman fra Saudi Arabia.

oljeprisen
olje
opec
Nyheter
Energi