Slik går det med oljeprisen

Brent-oljen er torsdag morgen opp 0,24 prosent til 63,33 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,36 prosent til 56,08 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,69 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen klatret i går etter at tall fra American Petroleum Institute (API) viste at råoljelagrene i USA falt med 11 millioner fat i forrige uke, mot et ventet trekk på 4,0 millioner. Prisen falt litt før klokken 20.00 tilbake igjen i fravær av spesifikke nyheter.- Vi ser det som en dragkamp mellom bull-caset med Opec-kutt, politisk risiko i Gulfen og den seneste reduksjonen i lagerbygging, mot bear-caset med oppbremsende global vekst og opptrappingen i amerikansk produksjon, sier adm. direktør Hue Frame i Frame Funds til Reuters, ifølge TDN Direkt.Videre sier han ifølge nyhetstjenesten at de tror Midtøsten-spenningene trolig vil eksistere i overskuelig fremtid.- Selv om de eksisterer vil dragkampen mer enn sannsynligvis fortsette i råoljemarkedet inntil økonomiske data enten svekkes videre eller henter seg inn.