Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen stiger tirsdag morgen.

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,68 prosent til 64,05 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,72 prosent til 57,28 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 63,15 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Ifølge TDN Direkt skriver snalytikerne i ANZ Research sier i en rapport at oljeprisen nå bys opp på bakgrunn av rentekuttforventningene i USA, samtidig som de legger til at prisen støttes av optimisme i markedet knyttet til handelssamtalene mellom USA og Kina og Midtøsten-spenningene.Vandana Hari i Vandana Insights sier ifølge nyhetsbyrået at hun ikke venter et oppadgående press på prisene fra fundamentale faktorer i oljemarkedet.- Det ventede rentekuttet fra Fed kan løfte sentimentet litt, men jeg venter en svak påvirkning som trolig vil slites ut etter beslutningen, sier Hari, ifølge TDN Direkt.