Slik går det med oljeprisen

Publisert 31. juli 2019 kl. 07.35
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
Onsdag morgen omsettes Brent-oljen for 65,24 dollar fatet, opp 0,80 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,64 prosent til 58,42 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,04 dollar ved børsslutt tirsdag.Ifølge tall fra American Petroleum Institute (API) falt råoljelagrene i USA med 6,0 millioner fat i forrige uke, melder TDN Direkt.Det er ventet at de amerikanske råoljelagrene vil falle med 2,6 millioner fat når de offisielle lagertallene fra amerikanske myndigheter kommer onsdag ettermiddag, ifølge Reuters-konsensus.Den sterke oljeprisutviklingen kommer samtidig som Fed onsdag ventes å kutte styringsrenten for første gang på over ti år. Samtidig vedvarer spenningene i Midtøsten.- Råolje flyttet seg høyere i dag delvis grunnet forventning om nok et betydningsfullt lagertrekk denne uken, sammen med spenninger som forblir eskalerte i Hormuzstredet. Utsiktene til lavere renter og USA-Kina-handelssamtalene løfter også økonomiske utsikter, sier seniorforvalter Brian Kessens i Tortoise til Reuters, ifølge TDN Direkt.