Slik går det med oljeprisen

Brent-oljen er torsdag morgen opp 0,52 prosent til 67,36 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,53 prosent til 60,75 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,95 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen stiger torsdag etter at en storm bygget i Mexicogolfen truer råoljeproduksjonen samtidig som en hendelse med et britisk tankskip i Midtøsten markerte pågående spenninger i regionen, skriver CNBC. Fem båter som antas å tilhøre iranske revolusjonære vakter, nærmet seg en britisk oljetanker onsdag og ba om å stoppe i iranske farvann i nærheten, men trakk seg tilbake etter at et britisk krigsskip advarte dem over radio, uttalte en amerikansk forsvarsoffiser ifølge nyhetstjenesten.Amerikanske oljeprodusenter kuttet onsdag nesten en tredjedel av Mexicogulfens råoljeproduksjon i forkant av stormen. Femten produksjonsplattformer og fire rigger ble evakuert i Nord-Mexicogolfen da oljeselskaper flyttet arbeidstakere til sikkerhet i forkant av en storm som er ventet å bli en orkan innen fredag.Tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene falt med 9,5 millioner fat i forrige uke. Ifølge TDN Direkt var det ventet en nedgang på 3,1 millioner fat.Ifølge statistikk fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld falt de amerikanske råoljelagrene med 8,1 millioner fat i forrige uke.Amerikanske energimyndigheter (EIA) regner med at global oljeetterspørsel vil stige med 1,1 million fat per dag i 2019. Det er 0,2 millioner fat mindre enn i forrige rapport.