Slik går det med oljeprisen

Torsdag morgen omsettes Brent-oljen for 63,76 dollar fatet, opp 0,16 prosent, mens WTI-oljen faller 0,05 prosent til 56,75 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,98 dollar ved børsslutt onsdag.Ferske tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene falt med 3,1 millioner fat i forrige uke. Det var ventet en nedgang på 2,7 millioner fat.Videre har det blitt kjent at bensinlagrene økte med 3,6 millioner fat mens destillatlagrene økte med 5,7 millioner fat.Administrerende partner Stephen Innes i Vanguard Markets sier ifølge TDN Direkt at bensinetterspørselen er "smertefullt svak" i det som er toppen av driving season i USA, melder Reuters.- Selv om oljelagertallene i det store var støttende startet en overraskende bygging i destillat- og bensinlagrene å tynge oljeprisene etter rapporten ble offentliggjort, sier ANZ-analytikere, ifølge Platts.