Slik går det med oljeprisen

Tirsdag morgen omsettes Brent-oljen for 63,29 dollar fatet, opp 0,05 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,04 prosent til 56,24 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,90 dollar ved børsslutt mandag.Etter de seneste dagers hendelser mellom Vesten og Iran, der blant annet det britiskregistrerte tankskipet "Stena Impero" ble anholdt av Iran, ble det i går holdt et møte i Downing Street, ifølge TDN Direkt. Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt uttalte ifølge nyhetstjenesten at de ønsker en europeisk styrke til Perisabukta, samt at de har snakket med mange land om dette og at de vil iverksette snarest.Han sa også at alle britiske skip som seiler i området må melde seg for den britiske marinen.Oljeprisen begynte å stige i går ettermiddag, men oppgangen ble ifølge nyhetsbyrået begrenset av at IEA uttalte at medlemsland har mer enn 1,55 milliarder fat olje tilgjengelig i nødlager."IEA overvåker utviklingene i Hormuzstredet tett, inkludert den nylige anholdelsen av en UK-flagget oljetanker, og står klare til å handle om det trengs", skriver byrået.