Trump ut mot Parisavtalen

USAs president Donald Trump omtalte Parisavtalen som «urettferdig, ineffektiv og veldig, veldig dyr» under en tale i Det hvite hus.

- Vi vil ha den reneste lufta. Vi vil ha det klareste vannet, sa Trump under en tale om «USAs lederskap innen miljø».Parisavtalen ble i 2015 signert av nær alle land i verden, men Trump trakk USA ut av avtalen to år senere. Målet i avtalen er å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader.Trumps administrasjon har lempet på strenge klimareguleringer som presidenten selv har beskrevet som en krig mot amerikansk energisektor.I fjor sa Trump at han ikke tror på sin egen regjerings rapport som konkluderte med at karbonutslipp vil føre til store økonomiske tap dersom noe ikke gjøres.73-åringen mener «radikale» tiltak ikke vil gjøre verden bedre.- Vi skal forsvare miljøet, men vi skal også forsvare amerikansk suverenitet, velstand og amerikanske jobber, sa Trump mandag.(©NTB)