Ukraina har tatt russisk tankskip i arrest i Svartehavet

Ukrainsk sikkerhetstjeneste sier de har tatt et russisk tankskip i arrest i Svartehavet.

Den ukrainske sikkerhetstjenesten SBU opplyste torsdag at det russiske tankskipet lå fortøyd ved en ukrainsk havn ved Svartehavet da det ble tatt i arrest.Fartøyet ble ifølge SBU brukt i en russisk operasjon for å hindre ukrainske skip i å passere Kertsjstredet i november i fjor. Kertsjstredet ligger mellom Svartehavet og Azovhavet.Det var 25. november i fjor at russiske fartøy avfyrte skudd mot ukrainske marinefartøy, noe som utløste en større krise i det allerede svært konfliktfylte forholdet mellom de to landene.Russland beslagla de ukrainske fartøyene og pågrep 24 ukrainere som var om bord.I mai krevde Den internasjonale havrettsdomstolen at Russland må frigi de tre ukrainske fartøyene og de 24 besetningsmedlemmene.(©NTB)