Vigdis-feltet får grønt lys

Får ny boost.

Energi

Olje- og energidepartementet godkjenner prosjektet Vigdis Boosting Station i Nordsjøen, går det frem av en melding fra direktoratet onsdag. Vigdis ligger i Tampen-området i Nordsjøen, der produksjonen fra Vigids startet i 1997. Feltet er bygget ut med syv havbunnsrammer og produserer olje og gass som sendes til Snorre-feltet for videre eksport.Det nye prosjektet går ut på å installere en pumpe på havbunnen som bidrar til å øke utvinningen og akselerere produksjonen fra feltet, ifølge meldingen. Forventet oppstart er i første del av 2021.- Jeg er opptatt av at vi får ut alle lønnsomme ressurser fra feltene våre. Økt utvinning kan skape store verdier, og det er Vigdis et godt eksempel på. Nå får feltet en ny boost. Med Vigdis Boosting-prosjektet øker utvinningen ytterligere og det skapes store verdier for samfunnet, sier statssekretær Rikard Gaarder Knutsen (FrP) i meldingen. - Vigdis har allerede produsert det dobbelte av hva man trodde var mulig da feltet ble satt i produksjon. Dette prosjektet øker verdiskapingen fra feltet og gir nye oppdrag til leverandørindustrien, sier Gaarder Knutsen videre.Rettighetshaverne planlegger ifølge meldingen å investere om lag 1,4 mrd. kroner i prosjektet som vil øke de utvinnbare reservene fra feltet med rundt 11 millioner fat olje.Rettighetshaverne er Equinor Energy med 41,5 prosent, Petoro AS med 30 prosent, ExxonMobil Exploration and Production Norway med 16,1 prosent og Idemitsu Petroleum Norge.

vigdis-feltet
nordsjøen
olje
olje & gass
Nyheter
Energi