Equinor landet Johan Sverdrup-deal

Fullført i dag.

Equinor og Lundin har fullført begge deler av transaksjonen som ble kunngjort 7. juli i år. Alle transaksjonsvilkår er nå oppfylt, inkludert godkjenning av myndigheter og reguleringsorgan, skriver Equinor på sine hjemmesider.Totalt sett har Equinor solgt en eierandel på 16 prosent i Lundin for en direkte eierandel på 2,6 prosent i Johan Sverdrup-feltet og et kontantvederlag på rundt 650 millioner dollar.Den første delen, som innebærer at Sparebank1 Markets kjøper rundt 54,5 millioner aksjer i Lundin Petroleum fra Equinor, ble fullført 5. august. En ekstraordinær generalforsamling i Lundin ga sin velsignelse 31. juli 2019.Den andre delen, Equinor Energys kjøp av en eierandel på 2,6 prosent i Johan Sverdrup-feltet fra Lundin Norway AS, ble ifølge meldingen fullført i dag, 30. august.Dato for ikrafttredelse av denne transaksjonen er 1. januar 2019.