Oljeprisen faller mandag morgen

Handelskonflikten og en ny erobring i Persiabukten er blant driverne i markedet.

I oljemarkedet er det handelskonflikten og en ny erobring i gulfen fra den iranske revolusjonsgarden som preget nyhetsbildet.Et fat nordsjøolje omsettes for 60,92 dollar, ned 0,49 prosent.WTI-oljen handles for 55,03 dollar, ned 1,13 prosent.Torsdag skrev Donald Trump på Twitter at han vil innføre ytterligere 10 prosent toll på import fra Kina den 1. september.Det er varer verdt 300 milliarder dollar som nå blir belastet med importtoll. Det skal være en rekke forbruksvarer som vil bli rammet. Den nye importtollen kommer i tillegg til varene verdt 250 milliarder dollar som allerede har 25 prosent toll.Handelssamtalene mellom partene i Shanghai i forrige uke skal ha vært konstruktive, og dermed kom annonseringen av ny toll overraskende på mange.En talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet skal ha uttalt fredag at kineserne vil komme med mottiltak om ikke amerikanerne trekker den nye tollbarrieren tilbake.Tidligere var kineserne den største kjøperen av amerikansk olje, men den kinesiske oljeimporten har falt markant det siste året som følge av at handelskrigen har eskalert.Bank of America Merrill Lynch mener at den ny tollinnførselen vil redusere den globale etterspørselen etter olje på mellom 250.000 til 500.000 fat pr dag, skriver Platts mandag.Videre, ble det i helgen kjent at den iranske revolusjonsgarden skal ha erobret en nye oljetanker i Persiagulfen. Årsaken til angrepet skal være at oljetankeren smuglet om lag 700.000 fat med drivstoff. Et mannskap på syv skal også ha blitt anholdt.