Oljeprisen fortsetter opp etter fall i oljelagertall

Oljeprisen steg etter ferske tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy som viste at de amerikanske råoljelagrene falt med 10 millioner fat i forrige uke. Ifølge TDN Direkt var det ventet en nedgang på 2,1 millioner fat.Det ble også kjent at både bensinlagrene og destillatlagrene økte med 2,1 millioner fat.Fallet var ventet å bli 0,4 millioner for bensinlagrene og en økning på 0,9 millioner fat for destillatlagrene.Et fat nordsjøolje omsettes for 60,5 dollar, opp 1,66 prosent.WTI-oljen handles for 55,85 dollar per fat, opp 1,67 prosent.Til sammenligning ble et fat nordsjøolje omsatt for 60,27 dollar per fat ved børsslutt i Oslo."Det var en meget positiv rapport, en av de mest positive vi har hatt på en god stund, med trekk over hele linjen og selvfølgelig det enorme råoljefallet som ble generert av nok et fall i importen" sier John Kilduff partner i Again Capital Management i New York ifølge Reuters.Reuters peker også på Morgan Stanley som kuttet prisutsiktene for oljeprisen for resten av året og neste år.Storbanken kuttet prisutsikten for et fat nordsjøolje til 60 dollar per fat, fra tidligere 65 dollar per fat. Når det gjelder WTI-oljen kuttet Morgan Stanley prisutsikten til 55 dollar per fat, fra tidligere 58 dollar per fat.Dette skjedde etter at investeringsbanken kuttet i anslått etterspørselsvekst i 2019 for råoljen. Forventningen ligger nå på 800.000 fat per dag, ned fra tidligere en million fat per dag. For 2020 kuttes forventningene til etterspørselsveskten til en million fat per dag, fra tidligere 1,4 millioner fat per dag.Det vil si at Morgan Stanley tror oljeprisen skal falle fra dagens nivåer.