Oljeprisen henter inn noe av dagens kraftige fall

Fredag falt oljeprisen etter Russlands høye oljeproduksjon.

Oljeprisen steg i går etter ferske tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, som viste at de amerikanske råoljelagrene falt med 10 millioner fat i forrige uke, mot ventet 2,1 millioner fat.OPEC+, som blant annet består av OPEC og Russland, ble enige i desember om å kutte tilbudet med 1,2 millioner fat per dag i 2019. Russlands oljeproduksjon var imidlertid høyere enn avtalt i august. Moskva sikter fremdeles å overholde avtalen, melder Reuters.Nordsjøoljen har falt omtrent 21,3 prosent siden årsbeste den 24. april. Dette skyldes blant annet bekymringer for at handelskrigen mellom USA og Kina kan påvirke den globale økonomien negativt og redusere etterspørselen etter olje.Et fat nordsjøolje omsettes fredag kveld for 60,44 dollar, ned 1,05 prosent.WTI-oljen handles for 55,14 dollar per fat, ned 2,98 prosent.Til sammenligning ble et fat nordsjøolje omsatt for 60,32 dollar per fat, mens WTI-oljen ble omsatt for 54,61 dollar per fat ved lunsjtider.Reuters peker også på U.S. Energy Information Administration sin månedlige rapport. Den viste at USAs råoljeproduksjon har falt i de siste to rapportene. Fallet i juni var på 33.000 fat per dag. Det vil si at produksjonen lå på 12,08 millioner fat per dag.