Oljeprisen snur opp

Oljeprisen stiger på en rekke nyheter onsdag morgen.

Handelskrig, EIA-rapport og API-tall er hoveddriverne for oljeprisen onsdag.Et fat nordsjøolje omsettes for 58,90 dollar, opp 0,53 prosent.WTI-oljen handels for 53,64 dollar, opp 0,02 prosent.Torsdag i forrige uke skrev Donald Trump på Twitter at han vil innføre ytterligere 10 prosent toll på import fra Kina den 1. september.Det er varer verdt 300 milliarder dollar som vil bli belastet med importtoll. Denne gangen vil en rekke forbruksvarer bli rammet, og således vil den amerikanske forbrukeren merke effekten enda mer direkte. Den nye importtollen kommer i tillegg til varer for 250 milliarder dollar som allerede har 25 prosent toll.Det skaper frykt for at de globale vekstutsiktene må nedrevideres ytterligere og dermed vil også etterspørselen etter petroleumsprodukter falle.Den kinesiske onshore-yuan har nærmest kollapset den siste tiden etter at den kinesiske sentralbanken ikke har gjort nok for å forsvare valutaen. Amerikanerne beskylder Kina for manipulere yuan.Tirsdag overrasket den kinesiske sentralbanken positivt med å fikse yuan sterkere enn ventet mot dollaren. Onsdag skjer fiksingen på 6,9996 mot dollaren, mot markedets forventning som var på 6,9977.EIA-rapportKombinasjonen av risiko for tilbudsforstyrrelser og forventninger om lavere økonomisk vekst gir usikkerhet i farten på globale oljelagertrekk og priser, slik at Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, nedjusterer fjerdekvartalsanslagene sine for Brent-prisen til 65 dollar fra tidligere 67 dollar per fat.Det fremkommer av den seneste utgaven av Short-Term Energy Outlook publisert av EIA tirsdag, melder TDN Direkt.«EIAs flate oljeprisanslag anerkjenner denne opp- og nedsiderisikoen i oljeprisen og EIAs prognoser for global oljelagerbygging er for tiden balansert. Allikevel, gitt usikkerheten i de nevnte faktorer, kan prisen komme seg ut av nivået midt på 60 dollar per fat dersom tilbud og etterspørselsbekymringer materialiserer seg de kommende månedene», heter det fra EIA.EIA forventer at Brent-prisen i gjennomsnitt vil ligge på 64 dollar per fat i andre halvår 2019, sammenlignet med 67 dollar per fat i forrige rapport, skriver TDN Direkt.Mer spesifikt nedjusterer EIA Brent-anslaget for 2019 og forventer at prisen vil ligge på 65,15 dollar per fat, mot tidligere anslag på 66,51 dollar per fat. Brent-prisanslaget for 2020 nedjusteres til 65,00 dollar per fat, ned fra 67 dollar per fat i juli-rapporten, ifølge TDN Direkt.For WTI nedjusterer EIA prisanslaget for 2019, og ser nå en pris på 57,87 dollar per fat, mot tidligere anslag på 59,58 dollar, mens de venter en pris på 59,50 dollar per fat i 2020 sammenlignet med 63 dollar per fat i juli-rapporten.EIA ser videre en innenlandsk råoljeproduksjon i USA på 12,27 millioner fat per dag i 2019, mot 12,36 millioner fat per dag i forrige rapport. Anslaget for 2020 settes til 13,26 millioner fat, uendret fra forrige rapport, ifølge TDN Direkt.OljelagreRåoljelagrene i USA falt med 3,4 millioner fat i forrige uke, ifølge tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag.Forventningen i markedet lå på et lagertrekk på 2,8 millioner fat før de offisielle lagertallene fra amerikanske myndigheter kommer onsdag ettermiddag, ifølge Reuters.Bensinlagrene falt med 1,1 millioner fat, og destillatlagrene steg med 1,2 millioner fat i forrige uke.