Oljeprisen styrker seg i volatil handel

Markedet venter spent på lagertall

Ved 20-tiden tirsdag kveld snudde oljeprisene brått oppover. Rundt kl. 21 er Brent-oljen opp 1,45 prosent til 59,55 dollar per fat, mens WTI-oljen er opp 2,55 prosent til 55,01 dollar per fat.Oppgangen skjer til tross for økt spenning i handelskrigen. Mandag sa Donald Trump at han tror oppriktig at kineserne ønsker å komme frem til en avtale.Tirsdag derimot uttalte Kinas utenriksdepartement at det ikke hadde hørt om noen nylig telefonsamtale mellom USA og Kina angående handel, og at det håper Washington kan slutte med sine gale handlinger og skape forhold for samtaler.Ifølge Reuters er det de kommende lagertallene som skaper optimisme i markedet. Reuters-konsensus venter at de amerikanske oljelagrene falt med 2,1 millioner fat forrige uke basert på estimater fra fem analytikere. En tilsvarende datainnsamling av bransjenettstedet Platts indikerer et lagertrekk på 4,7 millioner fat i uken som endte 23. august.API-tallene slippes tirsdag kveld norsk tid, mens de offisielle EIA-tallene kommer onsdag.