Oljeprisen tikker oppover

Oljeprisen har falt kraftig i det siste, men mandag spotpris-utviklingen positiv.

Oljeprisen handles forsiktig opp mandag.Et fat nordsjøolje omsettes for 58,56 dollar, opp 0,51 prosent.WTI-oljen handles for 54,79 dollar, opp 0,53 prosent. Investorene blir dratt mellom frykt for at den globale etterspørselsveksten vil falle i kjølvannet av handelskrigen og OPEC-landenes vilje til å kutte for holde prisene oppe.Ifølge Reuters skal Kuwaits oljeminister Khaled al-Fadhel ha uttalt landet er fast bestemt på å overholde OPEC-avtalen fra tidligere i sommer om å kutte om lag 1,2 milloner fat om dagen frem til mars neste år.al-Fadhel skal også uttrykt at frykten for en global økonomisk nedtur er sterkt overdrevet.Saudi Arabia er også bestemt på å børsnotere Saudi Aramco innen rimelig tid. En børsnotering av det statseide oljeselskapet vil bli den største IPOen noensinne. Således har landet med hele 15.000 prinser enorme insentiver til opprettholde og sikre en høy oljepris da også statsfinansene er avhengig av en oljepris på 70-80 dollar fatet.Frykt for global økonomiI en oppdatering søndag valgte investeringsbanken Goldman Sachs å revidere ned vekstforventningene i fjerde kvartal for USA med 20 basispunkter til 1,8 prosent.Goldman tror at usikkerheten vil drive selskapene til å holde tilbake på investeringene, noe som igjen vil slå ut på veksten. Investeringsbanken forventer ingen permanent løsning på handelskonflikten før presidentvalget i 2020.Det internasjonale energibyrået (IEA) kuttet fredag sine 2019- og 2020-estimater for global oljeetterspørselsvekst til henholdsvis 1,1 og 1,3 millioner fat per dag.