Oljeprisen trekker tilbake mandag morgen

Oljeprisen faller mandag morgen på den eskalerte utviklingen i handelskonflikten mellom USA og Kina.Et fat nordsjøolje omsettes for 58,77 dollar, ned 0,63 prosent.WTI-oljen handles for 53,56 dollar, ned 1,13 prosent.Fredag i forrige uke hadde Donald Trump en Twitter-dag av de sjeldne.Først, rett etter Federal Reserve-sjef Jerome Powell sin viktige tale under sentralbankkonferansen Jackson Hole Economic Symposium i Wyoming, uttrykte Trump særs stor misnøye med sentralbanken og Kinas avgjørelse om å innføre importtoll mot amerikanske varer verdt 75 milliarder dollar.«Mitt eneste spørsmål er: Hvem er vår største fiende, Jay Powell eller president Xi?», skrev presidenten på Twitter.Senere på kvelden kom presidenten med tilsvar på Kinas toll innførsel.Tollen som innføres 1. september og 15. desember vil nå bli økt fra 10 til 15 prosent. Det er varer verdt 300 milliarder dollar som rammes av dette tollpåslaget.Samtidig økes satsen på varer som allerede har 25 prosent toll til 30 prosent fra 1. oktober. Her er det varer verdt 250 milliarder dollar som rammes. Handelskrigen eskalerte dermed ganske dramatisk mot slutten av forrige uke.I motsetning til forholdet mellom USA og Kina, meldes det om bedre stemning mellom amerikanerne og Japan. De to landene har ifølge NTB nå fremforhandlet store deler av en ny handelsavtale som skal undertegnes i New York i september.- Det er en veldig stor overgang. Det er snakk om milliarder av dollar. Flott for bøndene, sa Trump.Ifølge USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer dekker avtalen områder som landbruk, industritoll og digital handel. Toll på bilhandel vil forbli det samme.Videre viste Baker Hughes-data fredag at antallet aktive oljerigger som opererer i USA falt med 16 forrige uke, og ned 106 på årsbasis, det laveste nivået siden januar 2018.- Selv om Baker Hughes-data var fundamentalt bullish for oljemarkedet, driver handelskonflikten prisretningen, skriver ANZ, ifølge TDN Direkt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også