Oljeprisene snur ned

Brent-oljen under 60 dollar per fat.

Oljeprisene har snudd noe ned tirsdag kveld. Ved 19:30-tiden er Brent-oljen ned 0,47 prosent til 59,53 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 0,62 prosent til 54,35 dollar per fat.Den siste uken har Brent-oljen falt over syv prosent, etter at Donald Trump eskalerte handelskrigen ved å varsle en ny toll mot Kina. Dette tynger oljemarkedet ved at en vedvarende handelskrig vil dempe den globale økonomiske veksten, som igjen vil redusere oljeetterspørselen.Bank of America Merrill Lynch mener at den nye tollinnførselen vil redusere den globale etterspørselen etter olje med mellom 250.000 til 500.000 fat per dag, skrev Platts mandag.På tilbudssiden gir fortsatt den urolige situasjonen i Midtøsten støtte til oljeprisene. Det ble i helgen kjent at den iranske revolusjonsgarden skal ha erobret en ny oljetanker i Persiagulfen. Årsaken til angrepet skal være at oljetankeren smuglet om lag 700.000 fat med drivstoff. Et mannskap på syv skal også ha blitt anholdt, ifølge Reuters.