Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller torsdag morgen.

Brent-oljen er torsdag morgen ned 0,43 prosent til 64,35 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,31 prosent til 57,81 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,99 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen steg først etter overraskende lagertrekk tidlig i går kveld, men falt ifølge TDN Direkt senere på kvelden etter USAs sentralbank senket renten med 0,25 basispunkter og uttalte at kuttet ikke nødvendigvis var starten på en rekke kutt.Råoljelagrene i USA falt med 8,5 millioner fat i forrige uke. På forhånd var det ventet et lagertrekk på 2,6 millioner fat, ifølge Reuters.Videre har det blitt kjent at bensinlagrene falt med 1,8 millioner fat mens destillatlagrene falt med 0,9 millioner fat.- Tilbudet er stort og etterspørselsveksten viser tegn til svakhet globalt på grunn av handelskonflikt, brexit og andre hendelser som har tendens til å potensielt svekke økonomisk vekst og dermed oljeetterspørsel, sier seniorpartner i IHS i Singapore, Victor Shum, ifølge TDN Direkt.Han påpeker at det «det er mye olje der ute», og legger til at produksjonen i USA vokser sterkt i tillegg til at det er nok ekstrakapasitet i Saudi-Arabia alene til å motvirke enhver tilbudsdisrupsjoner.