Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen stiger mandag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,65 prosent til 58,79 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,05 prosent til 53,60 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 59,02 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen handles dermed lavere enn da Oslo Børs stengte fredag, etter at fornyet handelsuro mellom USA og Kina skaper bekymringer for global vekst og etterspørsel.- Den siste opptrappingen i handelskrigen mellom USA og Kina påvirker sentimentet i starten av uken, sier strateg Pan Jingyi i IG, ifølge TDN Direkt.Videre viste Baker Hughes-data fredag at antallet aktive oljerigger som opererer i USA falt med 16 forrige uke, og ned 106 på årsbasis, det laveste nivået siden januar 2018.- Selv om Baker Hughes-data var fundamentalt bullish for oljemarkedet, driver handelskonflikten prisretningen, skriver ANZ, ifølge TDN Direkt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også