Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller tilbake mandag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,46 prosent til 58,26 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,51 prosent til 54,22 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 58,92 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Markedet preges ifølge TDN Direkt av bekymringer for en økonomisk nedbremsing og handelskrigen mellom USA og Kina, som har ledet til et kutt i vekstutsiktene for den globale etterspørselen etter olje.Baker Hughes' riggtelling viste at antall rigger i USA falt med 8 på ukesbasis pr 9. august,  til 934 rigger.Goldman Sachs skrev ifølge TDN Direkt i et notat søndag at frykten for at handelskrigen mellom USA og Kina kommer til å lede til at sannsynligheten for en resesjon øker, og meglerhuset forventer at de to landene blir enige om en handelsavtale før det amerikanske presidentvalget i 2020.Det internasjonale energibyrået (IEA) kuttet fredag sine 2019- og 2020-estimater for global oljeetterspørselsvekst til henholdsvis 1,1 og 1,3 millioner fat per dag.For øvrig har Russlands oljeproduksjon steget til 11,32 millioner fat per dag mellom 1-8. august, opp fra et snitt på 11,15 millioner fat pr dag i juli, ifølge nyhetsbyrået.