Stimuli fra Trump, men oljeprisen faller tilbake

Oljeprisen faller tilbake etter stengetid ved Oslo Børs. Brent-oljen omsettes i skrivende stund for 58,62 dollar fatet, ned 1,21 prosent. WTI-oljen er for øyeblikket ned 0,92 prosent og omsettes for 53,67 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat med brent-olje omsatt for 59,65 dollar ved stengetid i Oslo, dette tilsvarer en nedgang på over ett prosent. Videre er WTI-oljen også markant ned siden stengetid i Oslo, og ble da omsatt for 54,67 dollar fatet. Dette tilsvarer også en nedgang på godt over ett prosent. Stimuli fra Kina og TrumpTil tross for fallet siden stengetid i Oslo har prisene sett under ett stabilisert seg og utlignet fallet som har vært den siste tiden. Ifølge Reuters opplever oljeprisen stimuli fra den franske presidenten Emmanuel Macron, som tidligere i dag var ute og økte forventingene til at en avtale mellom Iran og USA snart kan bli realitet, ettersom samtalene er forventet å starte snart. Dog sies det fra CNBC at dette ikke bare er godt nytt for oljeprisen da det kan føre til ett overtilbud dersom landene kommer til enighet.Videre gjorde også oljeprisen et hopp etter nyheten om at Kina ville tilbake til forhandlingsbordet, nyheten førte til at oljeprisen momentant var opp over ett prosent og bikket senere 60 dollar fatet. Dog falt oljeprisen tilbake til samme nivåer som ved åpning i Oslo tett etter stengetid.Nytt håp om en handelsavtaleI etterkant av Kinas håndutstrekning har signalene vært positive, og Trump skal ha uttalt følgende til medier i Frankrike: «Kina ringte i går kveld til topprepresentanter i vår handelsdelegasjon og sa 'la oss gå tilbake til forhandlingsbordet', så vi vil igjen sette oss ned, og jeg tror de vil gjøre noe». Videre berømmer Trump Kina for at de nå er villige til å spille ball igjen.- De har blitt kraftig såret, men de skjønner at dette er det riktige å gjøre, og jeg har stor respekt for det. Dette er en veldig positiv utvikling for verden, fortsatte den amerikanske presidenten. Ellers er oljeprisen kraftig ned etter at verden har sett handelskrigen eskalere videre de seneste ukene. Oljeprisen er ned rundt 20 prosent etter å ha opplevd en topp i April. Her finner du Reuters sin oljekommentar.