TILBAKEKJØP: Equinor, med konsernsjef Eldar Sætre i spissen, skal kjøpe tilbake aksjer for cirka 45 milliarder kroner. Foto: Ivan Kverme

Nå er Equinor i gang med storkjøp av egne aksjer

Equinor har startet tilbakekjøpene av aksjer på til sammen inntil 45 milliarder kroner.

Torsdag denne uken meldte tungvekteren Equinor at de skal kjøpe tilbake aksjer for inntil 5 milliarder dollar, tilsvarende 45 milliarder kroner. Nå er de i gang.

Fredag kjøpte selskapet tilbake 369.429 egne aksjer, opplyses det i en børsmelding.

Aksjene ble kjøpt til en snittkurs på 164,9181 kroner.

Torsdag kjøpte Equinor tilbake 300.110 egne aksjer til en kurs på 167,6580 kroner, og selskapet har totalt dermed kjøpt tilbake 669.539 aksjer som en del av første transje i deres tilbakekjøpsprogram 2019-2022.

Frem til 25. februar neste år skal Equinor kjøpe egne aksjer for rundt 13,5 milliarder kroner, tilsvarende 114 millioner hver eneste handelsdag. Oljegiganten vil dermed stå for en fjerde del av egen aksjeomsetning.

Børsoppgang

Equinor har vært i vinden denne uken, og sammen med partnerne meldte selskapet også torsdag at de nå forbereder produksjonsstart på Johan Sverdrup i oktober, én måned tidligere enn planlagt. Det sendte aksjen opp solide 7,5 prosent, men den falt fredag tilbake 1,98 prosent og står nå i 163,45 kroner.

Den siste måneden er tungvekteren opp 8,17 prosent på Oslo Børs. Det er imidlertid fortsatt et stykke unna nivået fra i fjor høst, da aksjen på det meste var oppe i 234,60 kroner. I løpet av de tolv siste månedene er aksjen svekket 22,46 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også