Oljefat for smøreolje i Statoils farger. Fra Statoils fabrikk på fagerstrand. Foto: Ivan Kverme

Oljeprisen fortsetter å klatre mandag kveld

Oljeprisen er i fint driv mandag kveld etter uttalelser fra Saudi Arabia's nye energiminister

Ved 20-tiden er Brent-oljen opp 1,98 prosent til 62,76 dollar fatet, mens WTI-oljen for øyeblikket omsettes for 57,92 dollar fatet og er opp 2,48 prosent. Til sammenligning ble Brent og WTI-oljen handlet for 62,28 og 57,57 dollar fatet ved stengetid i Oslo, opp henholdsvis 0,80 prosent og 0,63 prosent.

Positive uttalelser fra Saudi Arabia’s nye energiminister

Prins Abdulaziz bin Salman tok søndag over rollen som Saudi Arabias energiminister etter Khalid al-Falih. Den nye energiministeren sa mandag at oljegiganten med resten av OPEC-landene vil jobbe målrettet for å oppnå markedsbalanse.

«Utnevnelsen er positiv for oljeprisen» , det sier Phil Flynn, analytiker ved Price Futures group til CNBC. Videre peker Flynn på at Prins Abdulaziz er kjent for å være positiv til produksjonskutt, og at prinsen har spilt en sentral rolle ved tidligere kutt.

Kutt på 1,2 millioner fat per dag

Videre uttalte Prins Abdulaziz at oljepolitikken til oljegiganten ikke vil endre seg nevneverdig, og at det fortsatt tas sikte på et produksjonskutt på 1,2 millioner fat per dag. Samtidig understreket han at OPEC+ er samstemte om å få til en markedsbalanse, og at avtalen vil stå i lang tid.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også