Oljeplattform. Foto: Harald Pettersen

Oljeprisen faller tirsdag kveld

Nedjusterte oljepris-anslag tynger også.

Etter å ha stått i godt over 63 dollar fatet tirsdag ettermiddag, falt Brent-oljen noe tilbake ved 18-tiden.

Ved 19.30-tiden er Brent-oljen opp 0,02 prosent til 62,60 dollar per fat, mens WTI-oljen er ned 0,22 prosent til 57,72 dollar per fat.

Som årsak til nedgangen peker Marketwatch blant annet på at Donald Trump på Twitter skrev at sikkerhetsrådgiver John Bolton hadde sagt opp sin stilling, og at dette kunne føre til lavere spenning i konflikten med Iran.

- Bolton er kjent for å være en hauk mot Iran, og markedet antar at det åpner døren for samtaler med Iran og muligens en lettelse av sanksjonene, sier markedsanalytiker Phil Flynn i Price Futures Group, ifølge Marketwatch.

En lettelse av sanksjonene vil kunne øke tilbudet i oljemarkedet, som igjen presser prisene.

Ellers har amerikanske energimyndigheter (EIA) nedjustert sine utsikter for oljeprisen i 2019 og 2020, som også bidro til fallet.

EIA venter nå en Brent-pris på 63,39 dollar i 2019, ned 2,7 prosent fra forrige rapport. For 2020 ventes prisen til 62 dollar, ned 4,6 prosent sammenlignet med forrige rapport.

For WTI-oljen kuttes 2019-anslaget med 2,7 prosent til 56,31 dollar per fat, mens 2020-anslaget kuttes med 5,0 prosent til 56,50 dollar per fat.

På den positive siden har markedet fått noe drahjelp fra Saudi-Arabias nye energiminister som uttalte at grunnpilarene i Opecs politikk ikke vil endres, og at den nåværende produksjonskuttavtalen på 1,2 millioner fat per dag vil fortsette i lang tid, ifølge Reuters.

Videre venter markedet på lagertallene fra API som kommer i kveld, før de offisielle EIA-tallene offentliggjøres onsdag.

Ifølge Reuters-konsensus venter markedet et lagertrekk på 2,6 millioner fat i forrige uke.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også