Demonstranter låste porten ved vindkraftanlegg i Sandnes

Det var antydninger til håndgemeng mellom arbeidere og demonstranter som låste inngangen til vindkraftanlegget på Vardafjellet i Sandnes.

RASER: Striden om et vindkraftverk på Vardafjellet fortsetter i Sandnes kommune. Mens kommunen har klaget på konsesjonsvedtaket til NVE, fortsetter byggingen. Her ses deler av Midtfjellet vindpark i Fitjar kommune. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Energi

Politiet rykket ut tirsdag klokken 7 for å hjelpe arbeiderne inn, skriver Stavanger Aftenblad.

Mens demonstrantene ønsket at politiet skulle klippe av kjettingen som låste inngangen, ville politiet at anleggsarbeiderne skulle klippe av. Det førte ifølge avisen til antydninger til håndgemeng mellom demonstrantene og de som skulle klippe.

– Det gikk greit, altså. Nå har vi stengt av porten med kjetting på nytt. Neste gang tror jeg det er lurt at politiet klipper kjettingen, sier aksjonsleder Jan Helge Vassbø i Motvind Sørvest.

Vassbø sier at demonstrantene vurderer å anmelde utbygger og NVE for blant annet brudd på forurensningsloven og forvaltningsloven. I tillegg ønsker han avklaring om advokat John Christian Elden skal ta saken videre. Den tredje muligheten er en opptrapping hos demonstrantene.

Vindkraftmotstanderne ber Nordisk Vindkraft, som står bak vindkraftutbyggingen på Vardafjell, om å stoppe arbeidet i påvente av at NVE skal behandle Sandnes kommunes klage på prosjektet.

(©NTB)