<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidligere oljetopper gjør comeback i Nordsjøen

    Publisert 12. nov. 2019 kl. 15.47
    Oppdatert 12. nov. 2019 klokken 15.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 241 ord
    Tidligere ledere i Faroe Petroleum, deriblant Helge Hammer, planlegger å komme tilbake til aksjemarkedet denne måneden med et selskap for kjøp av eierandeler i Nordsjøen. Foto: Geelmuyden Kiese

    Tidligere ledere i Faroe Petroleum planlegger ifølge Financial Times å komme tilbake til aksjemarkedet denne måneden med et selskap for kjøp av eierandeler i Nordsjøen, skriver TDN Direkt.

    Tidligere konsernsjef Graham Steward, driftsdirektør Helge Hammer og finansdirektør Jon Cooper i Faroe planlegger ifølge avisen med Longboat Energy å hente inn ti millioner pund ved notering på Aim-markedet på London-børsen. 

    Dette skal finansiere due diligence for mulige kjøp, og når kjøp er sikret, er planen å hente inn ytterligere finansiering, skriver nyhetsbyrået.

    Longboat vil gå etter eiendeler både på britisk og norsk sokkel, med fokus på felt som allerede er i produksjon.

    Tok med seg 81 mill.

    Hammer tok med seg 81 millioner kroner da han forlot Faroe. I januar sa han til Sysla at det fristet å starte et nytt oljeselskap.

    – Det er noe jeg vil vurdere. Det kunne vært gøy å begynne med blanke ark igjen og skape et nytt eventyr. Jeg liker å være gründer og føler meg iallfall for ung til å slutte nå, uttalte 57-åringen, som understreket at han da ikke hadde konkrete planer.

    Hammer mente ifølge nettstedet at det var plass til flere mindre aktører i norsk oljevirksomhet.

    – Norsk sokkel har godt av virksomheter som tenker annerledes og nyskapende. Jeg tror på en god framtid for oljenæringen her, og nye selskaper kan være med på å sørge for det, uttalte han.