Svensk handelskonsern investerer i Otovo

Det OTC-noterte solenergiselskapet Otovo skal hente 150 millioner kroner i en emisjon. 

SVENSK INVESTOR: Andreas Thorsheim, adm. direktør i Otovo får et stort,. svensk konsern inn på eiersiden.  Foto: Eivind Yggeseth
Energi

Otovo skriver i en melding at selskapet har inngått en avtale med det svenske konsernet Axel Johnson om en investering på 177 millioner kroner til 95 kroner pr. aksje. 

Det skal utstedes nye aksjer for 150 millioner kroner, i tillegg skal Axel Johnson skal kjøpe opp eksisterende aksjer. 

Otovo-aksjen ble sist omsatt for 85 kroner, noe som tilsvarer en markedsverdi på 586 millioner kroner.

Axel Johnson er fra tidligere inne på eiersiden i blant annet Åhlens, sminkekjeden Kicks, og dagligvaregiganten Axfood. 

Otovo er den andre investeringen i solenergi det familieeidekonsernet har gjort på kort tid, tidligere i år gikk det inn i solcelle-selskapet Eneo. 

Teknologiselskapet ble notert på OTC-listen i fjor og legger frem resultater hvert halvår. I løpet av årets første seks måneder omsatte selskapet for 85,6 millioner kroner, tre ganger så mye som i samme tidsrom i fjor. Resultatet er imidlertid fremdeles blodrødt, på minus 31,7 millioner kroner. 

35 prosent svenske salg

I løpet av fjoråret hadde Otovo driftsinntekter på 95 millioner kroner. Mens den størsteparten av salgene gjøres i Norge utgjorde også oppdrag i Sverige 35 prosent av den totale omsetningen i fjor. 

Avtalen er allerede godkjent i de to selskapene styrer og godkjent av 95 prosent av de øvrige aksjonærene. 

Statlige Nysnø Klimainvesteringer gikk inn i selskapet i fjor høst, i tillegg til grunnleggerne er Agder Energy Ventures, Akershus Energi og Obos inne på eiersiden i solenergiselskapet.

Transaksjonen sluttføres 29. november.