<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen stiger kraftig

Oljeprisen stiger kraftig i kveldstimene onsdag etter lagertall, gode nyheter fra Russland og økte spenninger i Midtøsten.

    Publisert 20. nov. 2019 kl. 20.00
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 191 ord
    OPP: Oljeprisen er opp nesten tre prosent onsdag Foto: Statoil

    Ved 20-tiden er Brent-oljen opp 2,54 prosent til 62,46 dollar fatet, mens WTI-oljen for øyeblikket er opp hele 3,37 prosent, og omsettes i skrivende stund for 57,07 dollar fatet. 

    Lagervekst under forventning

    Amerikanske oljelagre vokste forrige uke med 1,4 millioner fat, til sammenligning lå analytikernes forventninger på en vekst tilsvarende 1,5 millioner fat. Spesielt interessant er det at råoljelagrene i Cushing i Oklahoma sank med 2,3 millioner fat.

    -Nedgangen i oljelagrene i Cushing ser ut til å gi støtte til oljeprisen. Det sa Ryan Kaup, råvaremegler ved CHS Hedging ifølge Reuters.

    Putin uttalelser

    Russlands president Vladimir Putin sa onsdag at Russland og OPEC har en felles interesse av å holde oljemarkedet stabilt og forutsigbart. OPEC møtes 5. desember i Wien, der kartellet etterhvert får besøk av Russland og flere allierte, kjent som OPEC+.

    Økte spenninger i Midtøsten

    USAs hangarskip Abraham Lincoln seilte tirsdag gjennom Hormuzstredet, der en femtedel av verdens oljetransport daglig ferdes. Dette skjedde etter at iranske ledere i lang tid har protestert mot lave oljepriser som følge av den pågående handelskrigen.

    -Hendelsen har bidratt til å øke spenningene i Midtøsten, og forklarer trolig hvorfor oljeprisen er såpass opp. Det sa sjefsråvareanalytiker, Bjarne Schieldrop ved SEB ifølge Reuters.