<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Millionemisjon for oljemygg

Selskapet, som planlegger å etablere seg i Norge, melder om sterk interesse i emisjonen.

Publisert 16. des. 2019 kl. 23.34
Oppdatert 16. des. 2019 klokken 23.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord
STORE I ASERBAJDSJAN: Zenith Energy er operatør på det største oljefeltet på land i Aserbajdsjan. Her fra et annet oljefelt i landet, Bibi Heybat-feltet, som angivelig er verdens eldste oljefelt. Foto: NTB Scanpix

Merkur Market-noterte Zenith Energy har sent mandag kveld kunngjort at selskapet har hentet 7,7 millioner kroner gjennom en rettet emisjon i Norge.

Emisjonen omfatter 35 millioner aksjer med tegningskurs 0,22 kroner.

Det var sterk interesse fra både private og institusjonelle investorer, opplyser Zenith, som vil benytte provenyet til å kjøpe boreutstyr samt generelle selskapsformål.

Selskapet opplyser at det vil komme med mer informasjon når emisjonen ventes å bli gjennomført, rundt 18. desember. Plasseringen må dessuten godkjennes av Toronto-markedsplassen TSX Venture Exchange, der selskapet også er notert. Selskapet er også notert på London-børsen.

Noteringen på Merkur Market fant sted i november i fjor.

Bud på OTC-selskap

Zenith opererer innen produksjon av olje og gass, og er i dag operatør på det største oljefeltet på land i Aserbajdsjan. Selskapet fokuserer primært på utvikling av virksomheten i Aserbajdsjan, men har også interesser i ulike gasslisenser i Italia.

Tidligere i desember ble det kjent at Zenith Energy har lagt inn et bud på minst 90 prosent av aksjene i OTC-noterte Nordic Petroleum, et bud styret i Nordic Petroleum anbefaler aksjonærene å godta, under visse forutsetninger. Styret vurderer at budet vil gi aksjonærene «en mer interessant fremtid», og «en fremtid med oppsidepotensial».

For Zenith er intensjonen å bruke Nordic Petroleum til å etablere seg i Norge og å skaffe seg andeler i produserende felt på norsk sokkel.

Zenith Energy ledes i dag av Andrea Cattaneo. Han har opplyst til selskapet at han har tegnet seg for 8,5 millioner aksjer i emisjonen, for tilsammen 1,87 millioner kroner.