<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fra Golden Ocean til Statkraft

Birgitte Ringstad Vartdal sluttet som administrerende direktør i Golden Ocean Management for en måned siden. Nå er hennes neste steg klart.

Publisert 19. des. 2019
Oppdatert 19. des. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
FÅTT NY JOBB: Birgitte Ringstad Vartdal begynner i Statkraft til våren. Foto: Ivan Kverme

Ringstad Vartdal blir konserndirektør i Statkraft med ansvar for europeisk vind og solkraft. Hun begynner i jobben 1. april 2020.

Steinar Bysveen, som per nå er konserndirektør, ønsker selv å fratre i stillingen, ifølge pressemeldingen.

– Fornøyd

– Jeg vil takke Steinar Bysveen for hans svært solide bidrag til konsernets positive utvikling det siste tiåret, som konserndirektør med ulike ansvarsområder i Statkrafts konsernledelse. Samtidig er jeg veldig fornøyd med å få Birgitte på laget, med ansvar for en helt sentral del av vår vekststrategi fremover, sier konsernsjef i Statkraft, Christian Rynning-Tønnesen.

Ringstad Vartdal har tidligere vært i Torvald Klaveness og Hydro Energi. Hun har utdannelse som sivilingeniør i matematikk fra NTNU og mastergrad i finansiell matematikk Heriot-Watt University i skotske Edinburgh.

– Gleder meg

Statkraft har som ambisjon om å bli et av de ledende fornybarselskapene i verden. Ringstad Vartdal får et viktig ansvar med sol- og vindkraft-satsingen i Europa.

- Statkraft har en ambisiøs strategi og unik posisjon for videre vekst innen fornybar energi. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven og bidra til denne veksten sammen med resten av organisasjonen, sier påtroppende konserndirektør for vind- og solkraft Europa, Birgitte Ringstad Vartdal.