Nedgraderer DNO etter Midtøsten-uro

Analytiker Karl Fredrik Schjøtt-Pedersen i ABG Sundal Collier kutter kursmålet fra 16 til 11 kroner, og ber investorer være forsiktige med aksjen, og går fra «kjøp» til «hold».

URO: Styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i DNO med adm. direktør Bjørn Dale i forgrunnen. Foto: Iván Kverme
Energi

Oljeselskapet DNO har mesteparten av sin oljeproduksjon i Kurdistan i Irak, og det er derfor store spenninger til hvordan inntjeningen blir etter uroen i midtøsten.

– I en perfekt verden er DNO et kjempeselskap med et stort potensial, sier analytiker Karl Fredrik Schjøtt-Pedersen i ABG Sundal Collier til Finansavisen.

– Men med så mye usikkerhet i estimatene etter de seneste dagers uro ser vi lite annet valg enn å nedgradere til hold, sier han, og forklarer:

– Det er kun den geopolitiske usikkerheten med fare for innvirkning på produksjon som er ekstraordinær.

Falt kraftig

Meglerhuset forventer at resultatregnskapet for fjerde kvartal bedres, blant annet med Vilje-feltet på norsk sokkel tilbake i drift. Estimatene til Schjøtt-Pedersen ser en nettoomsetning på 277 millioner dollar i fjerde kvartal, med en EBITDAX på 207 millioner dollar.

DNO-aksjen falt tungt på Oslo Børs på mandag, med høyt volum, hvor aksjen til slutt endte ned hele 12,07 prosent med en omsetning på 229 millioner kroner. 

DNO stoppet fallet på 10,02 kroner pr. aksje.

abg sundal collier
dno
Nyheter
Energi
Børs