Total Norge sier opp hver fjerde ansatt

Den franske oljegiganten Total skal nedbemanne i Norge. Blant 108 ansatte skal det reduseres mellom 20 og 30 årsverk.

Publisert 27. jan. 2020 kl. 16.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 121 ord
TAR GREP: Den franske oljegiganten Total skal si opp 20-30 årsverk.  Foto: Regis Duvignau/Reuters

Ifølge Stavanger Aftenblad har de ansatte blitt bedt om å vise interesse for stillingene som inngår i det nye organisasjonskartet innen tirsdag denne uka. Arbeidet med å fylle stillingene skal være ferdig i mars.

– Vi vil gjennomføre dette relativt raskt. Vi ønsker ikke at det drar ut og skaper langvarig usikkerhet. Samtidig skal det gjøres på en skikkelig måte, sier pressekontakt Leif Harald Halvorsen i Total Norge.

Det er ennå ikke klart hva som skjer med dem som ikke får plass i den nye organisasjonen.

– De vil få tilbud om sluttvederlag eller andre løsninger, for eksempel ledige stillinger internasjonalt. Eventuelle sluttavtaler vil blant annet avhenge av den enkeltes alder. Som tidligere håper vi å komme i mål ved frivillige løsninger, sier Halvorsen.