Opec bekymres av coronaviruset

Produksjonskuttene kan bli forlenget – og utvidet.

Publisert 28. jan. 2020 kl. 13.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
DISKUSJONER INTERNT: Her fra Opec-møtet i Wien i desember i fjor. Til venstre Venezuelas oljeminister Manuel Quevedo og i midten Saudi-Arabias energiminister prins Abdulaziz bin Salman al-Saud. Til høyre er Opec-samarbeidsland Russland representert ved energiminister Alexander Novak. Foto: NTB Scanpix

Opec vil forlenge sine nåværende oljeproduksjonskutt frem til minst juni, med mulighet for ytterligere kutt, dersom oljeetterspørselen i Kina påvirkes vesentlig av utbredelsen av coronaviruset. Det melder Reuters og viser til kilder i oljekartellet.

Reuters' kilder sier at oljeprisfallet de seneste dagene har vakt bekymring, og at det internt i Opec nå diskuteres hva som vil være den beste responsen på prisnedgangen.

Mandag nådde Brent-råoljen det laveste nivået på tre måneder, på 58,50 dollar pr. fat.

«En videre forlengelse er en sterk mulighet, og et dypere kutt er en mulighet», sier en av Opec-kildene til nyhetsbyrået. En annen sier at det er svært sannsynlig med en kuttforlengelse til juni.

Dagens avtale mellom Opec-landene og kartellets samarbeidsland omfatter et produksjonskutt på 1,7 millioner fat pr. dag og løper til utgangen av mars.