Oljemygg med ny norsk millionemisjon

Det var sterk interesse i emisjonen, ifølge Merkur Market-selskapet.

Publisert 29. jan. 2020 kl. 09.37
Oppdatert 29. jan. 2020 klokken 09.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
ASERBAJDSJAN: Zenith Energy er operatør på det største oljefeltet på land i Aserbajdsjan. Her fra et annet oljefelt i landet, Bibi Heybat-feltet, som angivelig er verdens eldste oljefelt. Foto: NTB Scanpix

Zenith Energy har gjennomført en rettet emisjon i Norge, opplyses det i en melding.

Det Merkur Market-noterte olje- og gasselskapet har hentet 11,1 millioner kroner gjennom emisjonen. Det ble mottatt tegninger for 55.529.412 aksjer. Tegningskursen var 0,20 kroner.

Selskapet opplyser at det var sterk interesse for emisjonen, blant både private og institusjonelle investorer, inkludert større eksisterende aksjonærer i selskapet.

I desember i fjor meldte selskapet at det hadde gjennomført en emisjon i Norge på 7,7 millioner kroner. To måneder tidligere gjorde Zenith Energy en emisjon på drøyt 6 millioner kroner.

Skal kjøpe utstyr

Midlene vil Zenith bruke på utviklingsaktiviteter, som å kjøpe nye deler til sitt boreutstyr, samt driftsmessige anliggender knyttet til den nylige Anglo African Oil & Gas-transaksjonen.

Endelig gjennomføring av emisjonen er betinget av godkjennelse fra Toronto-markedsplassen TSX Venture Exchange, der Zenith også er notert. I tillegg til Toronto og Oslo Børs-markedsplassen Merkur Market er Zeniths aksjer notert på London-børsen.

Merkur-noteringen fant sted 8. november 2018.

Selskapet er operatør på det største oljefeltet på land i Aserbajdsjan, men har også interesser i italienske gasslisenser.