Zenith Energy opprettet norsk datterselskap

Publisert 30. jan. 2020 kl. 08.59
Oppdatert 30. jan. 2020 klokken 09.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 109 ord
ASERBAJDSJAN: Zenith Energy er operatør på det største oljefeltet på land i Aserbajdsjan. Her fra et annet oljefelt i landet, Bibi Heybat-feltet, som angivelig er verdens eldste oljefelt. Foto: NTB Scanpix

Zenith Energy har opprettet et norsk datterselskap under navnet Zenith Energy AS.

Zenith har tidligere varslet at de har ønsket et norsk datterselskap til å være med i fremtidige lisensrunder på norsk sokkel, og for å vurdere kjøp av eierandeler i modne felt i Nord-Europa, ifølge TDN Direkt.

Selskapet er operatør på det største oljefeltet på land i Aserbajdsjan, men har også interesser i italienske gasslisenser.

Det Merkur Market-noterte olje- og gasselskapet hentet 11,1 millioner kroner i en emisjon i tirsdag. Midlene vil Zenith bruke på utviklingsaktiviteter, som å kjøpe nye deler til sitt boreutstyr, samt driftsmessige anliggender knyttet til den nylige Anglo African Oil & Gas-transaksjonen.