Oljeprisen til sitt laveste på mer enn et år

Oljeprisen falt for sjette dag på rad til sitt bratteste ukentlige fall siden 2016.

BRUTALT: Oljeprisen er på ukesbasis brutalt ned.  Foto: Dreamstime

Ved 20-tiden er Brent-oljen ned 3,30 prosent til 50,46 dollar fatet, mens WTI-oljen for øyeblikket er ned 4,91 prosent til 44,78 dollar fatet.

Virusfrykt preger

Frykten for en virkelig korreksjon har økt hos investorene og dermed har oljeetterspørselen falt etter rapporterte tilfeller av coronaviruset i mer enn 50 land. På ukesbasis er prisen for brent-oljen ned drøye 14 prosent, noe som representerer den bratteste ukentlige nedgangen siden januar i 2016. WTI-oljen er på sin side ned 16 prosent til uken, som utgjør det bratteste ukentlige fallet siden desember i 2008.

Kontraherer i Kina, men ekspanderer ellers

Fastlands Kina rapporterte fredag om 327 nye tilfeller, det er det laveste siden 23 januar. Totale tilfeller i Kina er dermed oppe i mer enn 78.800, av dem, 2.800 dødstilfeller. Utenfor Kina derimot, rapporterer nye land om tilfeller av viruset for hver dag som går.

OPEC møtes neste uke

Denne ukens fall og coronaviruset vil trolig befinne seg i begivenhetenes sentrum når OPEC og allierte møtes i Wien neste uke for å diskutere videre produksjon.

-OPEC+ undervurderte coronaviruset og det får de betale for nå. Det skrev Edward Moya, markedsanalytiker hos OANDA i en rapport ifølge Reuters.

Flere sentrale medlemmer i oljekartellet heller mot å foreta betydelige nye kutt i oljeproduksjonen. Det fremgår av fire kilder med kjennskap til saken. Den største av dem, Saudi Arabia og andre sentrale medlemsland vurderer å kutte ytterligere en million daglige fat i andre kvartal av 2020. Opp fra tidligere 600.000 daglige fat.