<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljesjef etter kollaps: – Denne stormen står vi av

Har sikret seg på 55-57 dollar fatet.

    Publisert 10. mars 2020 kl. 08.58
    Oppdatert 10. mars 2020 klokken 09.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 189 ord
    STÅR AV STORMEN? Panoro-sjef John Hamilton peker på at selskapet har breakeven-priser under 25 dollar fatet på sine Afrika-felt. Foto: Panoro Energy

    Gårsdagens kollaps i oljeprisen, den største i moderne tid, herjet naturligvis med oljeaksjene på Oslo Børs. Panoro Energy var intet unntak, og endte ned nesten 40 prosent til 7,90 kroner.

    Toppsjef beroliger

    Panoro-sjefen John Hamilton kommer tirsdag morgen med en oppdatering, der han prøver å berolige investorene.

    – Med vår optimaliserte kostnadsstruktur og finansielle hedging på plass, er vi godt posisjonert til å stå av den nåværende stormen, sier han i en kommentar.

    Hamilton viser blant annet til at selskapet har breakeven-priser på under 25 dollar fatet i både  Gabon og Tunisia, basert på nåværende produksjonsnivå.

    Kostnadene inkluderer da både feltdrift, royalties og estimerte, overskuddsdelingsbasert skatt, der dette er aktuelt.

    Sikret seg på 57 dollar

    Panoro venter i løpet av de neste fire ukene to såkalte oljeløftinger, med et samlet volum på rundt 140.000 fat (netto). Rundt 30 prosent av dette er sikret til 57 dollar fatet. 

    I tillegg har selskapet rundt 25 prosent av den forventede månedlige produksjonen sikret på minimum 55 dollar fatet for resten av kalenderåret. 

    Ytterligere hedging finnes i 2021 på lignende nivåer.

    Brent-oljen står tirsdag morgen i 36,02 dollar fatet, opp 4,8 prosent i dagens handel.