<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Zenith til værs etter millionavtale

Arabisk konsortium av investorer vil investere millionbeløp, men på en rekke betingelser.

    Publisert 31. mars 2020 kl. 10.49
    Oppdatert 31. mars 2020 klokken 10.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 193 ord
    ASERBAJDSJAN: Zenith Energy er operatør på det største oljefeltet på land i Aserbajdsjan. Her fra et annet oljefelt i landet, Bibi Heybat-feltet, som angivelig er verdens eldste oljefelt. Foto: NTB Scanpix

    Merkur Market-noterte Zenith Energy har inngått en intensjonsavtale om en investering i selskapet på 2 millioner dollar, opplyser selskapet i en melding.

    Det tilsvarer drøyt 20 millioner kroner.

    Intensjonsavtalen er inngått med et arabisk konsortium bestående av strategiske, institusjonelle investorer med fokus på utviklingsmuligheter i Afrika.

    Premie på 384 prosent

    Konsortiets investering på 2 millioner dollar er gjort til en prising på 2,5 pence pr. Zenith Energy-aksje, opplyses det. Det tilsvarer cirka 0,33 kroner pr. aksje, og utgjør en premie på 384 prosent målt mot aksjens kurs på London-børsen mandag.

    Mandag var Zenith Energy-aksjens sluttkurs på Merkur Market 8 øre.

    Tirsdag formiddag er aksjen vesentlig opp, i prosent. I 10.30-tiden er oppgangen på 60 prosent til 13 øre.

    Betingelser

    Investeringsavtalen betinges av flere forhold, deriblant at Zenith må gjennomføre en overtagelse i Tunisia samt lykkes med de pågående forhandlingene om overtagelse av to oljelisenser i Vest-Afrika.

    Avtalen betinges også av at det utnevnes et nytt medlem til styret i Zenith.

    Zenith Energy-sjef Andrea Cattaneo sier i meldingen at det er svært oppløftende med slik interesse fra en ny institusjonell investor, særlig under de nåværende omstendigheter i verden.