Annette Malm Justad foreslås som ny styreleder i REC Silicon

Jens Ulltveit-Moe solgte seg ut før nyttår og stiller ikke til gjenvalg.

FORESLÅS: Annette Malm Justad. Foto: NTB Scanpix
Energi

Anette Malm Justad foreslås som ny styreleder i REC Silicon.

Videre foreslås Audun Stensvold som nytt styremedlem, mens styremedlemmene Inger Berg Ørstavik og Espen Klitzing foreslås gjenvalgt.

Nåværende styreleder Jens Ulltveit-Moe og styremedlem Ragnhild Wiborg har begge informert selskapets nominasjonskomité om at de ikke stiller til gjenvalg.

Sent i fjor solgte Ulltveit-Moe seg ut av REC Silicon. Kjell Inge Røkkes Aker Capital er nå største eier i REC med cirka 23 prosent av aksjene.

Røkke-forbindelser

Malm Justad er nå partner i konsulentselskapet Recore, og hun har flere andre styreverv. Hun er styreleder i Store Norske Spitsbergen Kullkompani og Røkke-selskapet American Shipping Company, og er styremedlem i Awilco LNG. Tidligere har hun vært sjef i Eitzen Maritime Services og hatt lederstillinger i selskaper som Yara og Norsk Hydro.

Stensvold er nå adm. direktør i vinimportselskapet Vinestor, men har tidligere hatt ulike stillinger innenfor Aker-gruppen. Blant annet har han vært investeringsdirektør i Aker ASA og finans- og investeringsdirektør i Converto. Han har også styreverv i selskaper som Havfonn, Snefonn og Oslo Asset Management.

Helst forhåndsstemmer

Det foreslås videre styrehonorarer på 625.000 kroner for styreleder og 350.000 kroner for øvrige styremedlemmer.

REC Silicon avholder ordinær generalforsamling i KPMGs lokaler 12. mai klokken 12.

Styret oppmuntrer imidlertid aksjonærene til å avgi forhåndsstemmer og ikke møte opp fysisk på grunn av coronaviruset.

rec silicon
annette malm justad
jens ulltveit-moe
generalforsamling
styreverv