<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bru og Rotevatn lanserer regjeringens hydrogenstrategi

Olje- og energiminister Tina Bru (H) og klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn (V) lanserer onsdag regjeringens hydrogenstrategi.

    Publisert 2. juni 2020 kl. 17.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 135 ord

    Lanseringen, som skjer hos Arctic Securities i Oslo, skjer i forkant av Hydrogenkonferansen 2020.

    – Jeg tror hydrogen er en del av løsningen på klimautfordringen, og hvis den blir brukt med kløkt, vil det redusere utslipp og gi vekstmuligheter samtidig, sa daværende statssekretær Rikard Gaarder Knutsen (Frp) i Olje- og energidepartementet da han holdt et innlegg på OG21 Forum i november i fjor.

    Han viste da til at regjeringen hadde som ambisjon å etablere en ny fullskala verdikjede for fangst, transport og lagring av CO2.

    – De store internasjonale selskapene Equinor, Shell, Total, Fortum og Heidelberg Cement er tungt engasjert i dette prosjektet, som er i rute for en investeringsbeslutning i 2020 eller 2021. Dette kan også være det første skrittet mot å realisere storskala produksjon av hydrogen fra naturgass i Norge og i Europa, sa Gaarder Knutsen.

    (©NTB)