Rykter om at Eldar Sætre melder sin avgang i morgen

Konsernsjef Eldar Sætre (64) i Equinor skal melde sin avgang på fredag, samme dag som selskapet presenterer tallene for andre kvartal, ifølge kilder Finansavisen har snakket med.

GÅR AV? Det verserer rykter rundt Equinor-sjef Eldar Sætre og hans avgang. Foto: NTB scanpix
Energi

Finansavisen er informert om at det skal avholdes et møte klokken 15:00 i dag mellom Equinors ledelse og de konserntillitsvalgte.

– Ryktene sier at Eldar Sætre skal gå av. Dette ligner veldig på hva som skjedde før Helge Lund gikk av. Men om det er dét, vet jeg ikke, sier en Equinor-ansatt til Finansavisen.

Senere på dagen informerer samme kilde til Finansavisen at "det ser ut til å bare være rykter og at bedriften sier det ikke medfører riktighet".

Onsdag ettermiddag ble Finansavisen kjent med ryktet for første gang, fra en annen kilde, om at Eldar Sætre skal melde sin avgang på fredag – samme dag som selskapet presenterer resultatene for andre kvartal.

Eldar Sætre begynte å jobbe i Statoil i 1980, og har siden da hatt ulike posisjoner i konsernet. Han var finansdirektør i Statoil fra 2003 til 2010, konserndirektør for forretningsområdet «Marketing, Processing and Renewable energy» fra 2010 til 2014.

Han ble konstituert konsernsjef da Helge Lund sluttet i 2014. Siden februar 2015 har han vært permanent konsernsjef i Statoil.

Høsten 2019 begynte Equinor-styret arbeidet med å finne en erstatter for Eldar Sætre. Men det ble ikke satt noen dato for når han skulle slutte.

I de seneste månedene har Dagens Næringsliv skrevet en rekke kritiske artikler rundt Equinors investeringer i USA – som ble gjort under Helge Lunds ledelse.

– Vi kommenterer aldri rykter og spekulasjoner, sier informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Equinor.

Han sier også at det ikke er planlagt et møte mellom Eldar Sætre og sentrale tillitsvalgte i dag.

– Vi har et styremøte på vanlig måte i ettermiddag, og skal i morgen legge frem resultatene for andre kvartal, sier han.