Tror fortsatt på 80 dollar i 2030

Equinor velger å fortsette å prise eiendelene med en oljepris på 80 dollar fatet i 2030.

VIL IKKE KUTTE: Konsernsjef i Equinor, Eldar Sætre, vil ikke kutte i oljeprisanslagene. Foto: NTB scanpix
Energi

Analytikere og investorer var spente på om Equinor skulle komme med store nedskrivninger basert på lavere oljeprisforutsetninger i dette kvartalet.

Årsaken er at andre store oljeselskaper har nedjustert sine oljeprisforutsetninger den seneste tiden, deriblant BP. Dette har de gjort i lys av store endringer i oljemarkedet og lave oljepriser det seneste halvåret.

I årsrapporten til Equinor kommer det frem at hvis oljeselskapet skulle kutte oljeprisanslagene med 30 prosent, ville det ført til nedskrivninger i størrelsesorden 15 milliarder dollar, tilsvarende rundt 135 milliarder kroner.

Én nedskrivning

Det var én nedskrivning som dro ned Equinors rapporterte nettoresultat i minus i andre kvartal. Nedskrivningen var på 370 millioner og var knyttet til et «gassprosesseringsanlegg i Norge og leting», ifølge rapporten.

Equinor priser sine eiendeler basert på en oljepris på 77 dollar fatet i 2025 og 80 dollar i 2030.