Derfor en konsernsjef fra egne rekker

– Anders er i gang fra dag én. Han kjenner selskapet, han kjenner menneskene og han kan skru sammen organisasjonen og kjøre på. Med en ekstern kandidat mister du fort ett år, sier styreleder Jon Erik Reinhardsen.

HENTET INTERNT: Styreleder Jon Erik Reinhardsen i Equinor. Foto: Eivind Yggeseth
Energi

I pressemeldingen heter det at «Styret i Equinor har jobbet kontinuerlig og systematisk med planlegging for skifte av konsernsjef, og har gjennom hele denne prosessen grundig vurdert både mannlige og kvinnelige kandidater»

«Eldar Sætre blir 65 år tidlig neste år. Han indikerte før sommeren til styret at dette kan være et naturlig tidspunkt for å pensjonere seg. Det har gitt styret anledning til å planlegge en stegvis prosess som gir en ny konsernsjef tid til å forberede seg på å ta over rollen», fortsetter selskapet.

Ergo må styret ha fått det travelt rett før sommeren. Til Finansavisen sier styreleder Jon Erik Reinhardsen at styret de seneste to årene har hatt møter med aktuelle kandidater til å bli ny konsernsjef i Equinor. 

– Dette konkretisert seg mer og mer, og så har vi hatt en løpende dialog med Eldar med tanke på hans ambisjoner og planer, sier han.

Ny trend

– Sætre ble hentet internt, Opedal ble hentet internt og det kan virke som om de mest aktuelle kandidatene allerede var i konsernledelsen. Utelukker lønnsnivået eksterne kandidater?

– Nå har ikke vi vært ute å testet hvor mye vi måtte ha betalt for ansette en ekstern kandidat. Men det er en stor styrke å velge internt. Det handler om risiko. Velger du internt, vet du hva du får. Velger du en ekstern kan du kartlegge og gjøre veldig mye, men du tar en helt annen risiko, sier han og fortsetter:

– Anders er i gang fra dag én. Han kjenner selskapet, han kjenner menneskene og han kan skru sammen organisasjonen og kjøre på. Med en ekstern kandidat mister du fort ett år. Så er det også et godt signal internt at det går an å bli sjef i dette selskapet hvis du gjør det godt.

equinor
anders opedal
jon erik reinhardsen
eqnr
Nyheter
Energi
Børs
Olje