Vestas tildelt sin største ordre i Europa til nå

SHETLAND-PROSJEKT: Viking-ordren blir danske Vestas' største enkeltstående vindparkbestilling i Europa til nå. Her Vestas-vindmøller i Danmark. Foto: Dreamstime
Energi

Den danske vindenergigiganten Vestas er tildelt en avtale i Storbritannia for det som blir selskapets største enkeltstående vindpark i Europa til nå.

Fornybar-selskapet SSE Renewables har lagt inn en bestilling på 103 turbiner knyttet til vindprosjektet Viking på Shetland, opplyser Vestas.

Turbinene er optimalisert til å yte 4,3 megawatt hver, og dermed totalt 443 megawatt. De er dessuten utformet for å takle ekstreme vindforhold.

Avtalen inkluderer levering, installasjon og oppstart av vindturbinene samt service over en 30-årsperiode. I forbindelse med betjeningen av service vil Vestas opprette en Shetland-basert serviceorganisasjon.

Største på land i Storbritannia

Ifølge SSE Renewables blir Viking-parken den største landbaserte vindparken i Storbritannia målt i produksjon. Den skal produsere nær 2 terrawattimer (TWh) pr. år, som skal være nok til å forsyne nesten en halv million husholdninger årlig.

Levering og oppstart av turbinene ventes å starte i første kvartal 2023.

Vestas legger til at selskapet med den nye ordren befester sin posisjon på det britiske markedet, der det til nå har installert mer enn 2.000 vindturbiner med en kapasitet på tilsammen mer enn 4 gigawatt.

vestas
vestas wind systems
sse renewables
vindkraft
vindenergi
vindmøller
shetland
Nyheter
Energi
Børs