Quantafuel vil gjøre studier i Mellom-Europa

Børskometen Quantafuel skal se på muligheter i Nederland og Belgia. 

Publisert 10. sep. 2020 kl. 08.18
Oppdatert 10. sep. 2020 klokken 08.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
SJEF: Kjetil Bøhn i Quantafuel. Foto: Sigurd Sveen

ESG-selskapet børsmelder at det vil studere muligheter for bygging av to storskalaanlegg i Amsterdam i Nederland og Antwerpen i Belgia.

 Studiene skal gjøres sammen med deres delvis eide datterselskap VTTI og Vitol. Studiene vil starte i fjerde kvartal, og en investeringsbeslutning ventes i løpet av første halvår i 2021. 

Quantafuel-aksjen har de siste ukene gått som en varm kule. Aksjen er opp 320 prosent cirka etter nyttår. Onsdag ble det ny all-time high på 72,90 kroner etter at selskapet i går meldte at det startet driften ved sin første fabrikk i Skive i Danmark.

Quantafuel har utviklet en teknologi som omdanner plastavfall til enten nafta, diesel eller marine gas oil. Tirsdag sendte selskapet den første oljen til sitt laboratorium for videre analyse.

Se gårsdagens Økonominyheter:

09.09.2020 I dagens sending kommenterte Trygve Hegnar utviklingen på børsene, oljeprisen som har falt kraftig den siste uken, mens om hentet seg litt inn onsdag. Han var også innom børsene i New York og Tesla som dundret ned og gjorde Elon Musk litt fattigere. Quantafuel fortsatte opp, etter at selskapet startet opp fabrikken i Skive tirsdag. Idex, som var en av vinnerne tirsdag falt tilbake onsdag, mens Thin Film suste opp, uten at det var kommet noen meldinger fra selskapet.