Eriksen mener Aker ligger godt an for fremtiden

Øyvind Eriksen, konernsjef i Aker, venter at oljeetterspørselen vil bli lavere, men tror selskapet er rustet for å møte denne utfordringen. 

Publisert 16. sep. 2020 kl. 09.38
Oppdatert 16. sep. 2020 klokken 10.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 245 ord
TALTE: Konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker på Paretos energikonferanse. Foto: NTB Scanpix

Kjell Inge Røkke og hans investeringsselskap Aker    har tatt grønne steg i år. Selskapet har børsnotert både Aker Carbon Capture ACC-ME og Aker Offshore Wind AOW-ME. Disse selskapene har vært en del av Aker Solutions   , men har i sommer blitt avskilt etter å ha hentet en halv milliard kroner hver.

– Aker gjorde et stort skifte. Timingen er riktig for dette, sier Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker, under Pareto Securities energikonferanse. 

Eriksen mener vi vil møte et større behov for energi de neste årene. Han tror etterspørselen etter olje vil avta, men venter ikke at olje og gass blir borte på lang tid. Han tror 50 prosent av energien vil komme fra olje og gass i 2040.

Han mener Aker BP akerbp ligger godt an for å møte fremtiden på grunn av lave utslipp og lave kostnader.

– Aker BP er en oljeprodusent med høy kvalitet, mener Eriksen.

Eriksen sier videre at verdens klimautslipp avtar for sakte med tanke på Paris-avtalen.

– Verden møter en stor klimakrise, advarer Eriksen.

Han legger til at Aker jobber med å posisjonere seg for en større digitalisering i industrien. Eriksen brukte iPhonen sin for å illustrere poenget sitt. 

Eriksen har stor tro på at Akers IT-selskap Cognite vil gjøre jobben lettere i fremtiden. Cognite skal bruke data til å analysere og optimalisere vedlikehold.

Øyvind Eriksen fortalte at Aker jobber også med en mulighet for en egen hydrogen-enhet under Aker Horizons-paraplyen.